Reiki in eigen handen> de cursussen

Als het je aanspreekt kun je er voor kiezen zelf Reiki te gaan beoefenen. Iedereen kan het leren; je hoeft er geen speciale vermogens voor te hebben. Belangrijk is dat je kiest voor deze heelwijze en de Reiki-meester die je dit kan leren. Om die keuze te kunnen maken vraag ik je eerst een afspraak te maken voor een kennismaking met Reiki en met mij. Je ontvangt dan een behandeling en kun je de vragen stellen die je nog hebt voor je je definitief aanmeldt voor een cursus. Je betaalt 25 euro voor deze kennismaking

Het Usui systeem van natuurlijke heling, dat ik doorgeef in de traditie van de Reiki Alliantie, kent 3 graden in de ontwikkeling van de beoefening. Het is echter niet nodig deze allemaal te doorlopen; met de eerste graad kun je er al volledig en zinvol mee aan het werk voor jezelf in je persoonlijke omgeving van vrienden en familie.

Reiki I
In een cursus van 4 dagdelen krijg je alles aangereikt wat je nodig hebt om zelf met Reiki aan de slag te kunnen gaan. In elk dagdeel word je door een kort inwijdingsritueel dieper in contact gebracht met de energie. Je leert de handposities voor de (zelf)behandeling en is er voldoende gelegenheid hiermee te oefenen en om vragen te stellen. Daarnaast bespreken we de geschiedenis, de toepassing en een aantal leefregels die je uitnodigen om door middel van je houding in het dagelijks leven je heling te ondersteunen.
Je ontvangt aan het eind een certificaat. Jouw ruil voor de cursus bedraagt € 150 ; daar komen voor de onkosten voor de locatie Vebenabos €25 bij.
De cursussen worden individueel of in een kleine groep gegeven. In de agenda op deze site kun je de data vinden.

Na deze cursus kun je jezelf en naasten behandelen en gaan ervaren wat het in jouw en hun leven kan doen.
Onderdeel van de cursus is een terugkom-avond na een maand waar je je ervaringen kunt delen.
Verder bied ik gelegenheden om samen met anderen te oefenen door Reiki behandelingen uit te wisselen op Reiki oefenochtenden en avonden.

Reiki II
Soms hebben mensen, na ervaring te hebben opgedaan met de lichamelijke behandelingen en leefregels die zij bij eerste graad hebben geleerd, de behoefte om hun Reiki-beoefening verder te verdiepen. Bij de tweede graad komt de mentale werkwijze aan bod. Je leert de symbolen die je daarbij gebruikt, hun betekenis en toepassing en je ontvangt een inwijding.
Deze cursus beslaat 3 dagdelen verspreid over een periode van een week en wordt vaak individueel gegeven.
Om deze te kunnen volgen moet je de eerste graad in het Usui Systeem hebben en daar voldoende ervaring mee hebben opgedaan. We zullen vooraf gezamenlijk nagaan of het nodig is dat ik je nog begeleid in je groei er naar toe.
Ook hier is na een maand een terugkom-avond en bij voldoende belangstelling zal een oefenavond voor 2e graders worden opgestart.

Opleiding tot Reikimeester
Deze graad –de meestergraad- is voor degenen die zich met toewijding een levenswijze willen eigen maken waarbij zij ten dienste staan van deze heelwijze en deze willen doorgeven aan anderen.
Dit vereist een persoonlijke groeiweg die minimaal een jaar en zoveel langer als nodig is in beslag zal nemen. Deze weg vraagt veel eigen inzet en initiatief, studiedagen en een geregeld persoonlijk contact met je opleidend Reiki meester. Belangrijk is dat deze zelf voldoende jaren ervaring in zijn/haar meesterschap heeft opgedaan. Daarnaar vragen is daarom niet vreemd.